fredag 29 oktober 2010

Scary clowns

Eftersom det är Halloween på söndag så hade skolan sitt firande idag. Halloween är ju ingen svensk tradition egentligen, men många skolor verkar ändå ha lite utklädningsparty och godisutdelning. Och eftersom skolan som barnen går på är tvåspråkig (och A o V går ju i de engelska klasserna) och där finns gott om amerikaner så är det lite fart skolans firande. Som femteklassare och äldst på skolan, så ansvarade As klass för the Spooky Tunnel, som hölls i skolans källare. Ganska läskigt i sig, eftersom skolan är 120 år gammal, och där nere är det fuktigt och mörkt...Själva Spooky Tunnel var som en live teaterpjäs, där de släppte igenom grupper pö om pö, och skrämde upp dem med spådamer, läskiga clowner, och dödingar i största allmänhet.

Enligt den otroligt livliga och fnittriga rapporten som vi fick från A och hennes bästa bundis som är här på besök över natten, så var det alltigenom en mycket lyckad tillställning. V som provade att gå igenom var också mycket entusiastisk.

A var klädd som läskig clown, med randiga strumpor, rutiga byxor och randig tröja, så ville ju inte V vara sämre. Det var mycket fniss i morse, när de klädde sig, blev sminkade, och övade på elaka skratt!

Och jag är så nöjd över att det är helg, inte för att det blir lugnt och avslappnat - för det är mitt liv aldrig - men den här helgen är kravlös, få måsten. Det känns underbart!

2 kommentarer:

Milena sa...

Jag tror också att många skolor gr mer av Halloween än vad folk i allmänhet gör... Men jag kan förstå att det är kul att få en anledning att ha ett särskilt tema på aktiviteter och pyssel iofs.

Får man ställa en fråga som inte har med inlägget att göra? Mina barn är tre till antalet och lika gamla som dina tre yngsta, och nu ska vi på utflykt till den stora staden med dem under höstlovet... Kan du rekommendera något som vore roligt att göra? De har aldrig varit i Stockholm förut.

Dina sa...

@Milena: Det finns mycket kul i Stockholm, ett tips är att kolla DNs På stan (www.pastan.nu), där kan man klicka sig runt och se vilka evenemang som är på gång. Ofta har museerna barnvisningar och barnaktiviteter. Annars kan jag rekommendera Vasamuseet, spännande för alla åldrar, Naturhistoriska är bra och där har de ju Cosmonova, 3D-bio om olika vetenskapsteman, åldersgräns 5 år, men museet är ju roligt att gå omkring i för de små. Junibacken är mysigt men där brukar vara sjukt mycket folk, så se till att hänga på låset! Skansenakvariet är väl värt ett besök. Musikmuseet är roligt, mycket interaktiva saker. Östasiatiska museet är väl värt ett besök nu när terracottaarmén är där, förboka biljetter! På östasiatiska har de en fin atelje och brukar ha barnaktiviteter, jag såg en flyer om höstlovsaktiviteter där, värt att kolla upp! Sjöhistoriska museet och tekniska museet kan också vara kul. Medeltidmuseet kan också vara spännande, och där har de också höstlovsaktiviteter. Ligger vid slottet, som också kan vara spännande, med gamla stan. Kolla om de har någon barnvisning i gamla stan, vi har varit på en sån, det var mycket trevligt.

Det var mina spontana tips! Ha det så roligt!!