söndag 2 januari 2011

Årskrönika 2010

Som en liten utmaning tänkte jag sammanfatta året som gick, och för varje månad välja ut en bild. Och ungefär bara en händelse. Det var inte så lätt. För det händer ju så väldigt mycket hela tiden och dessutom har jag under året varit så slarvig med fotandet så antingen fanns det för många bilder att välja mellan, eller så fanns det nästan inga. Men det fick mig i alla fall att tänka efter vad vi egentligen gjorde år 2010! Såhär var det, på ett ungefär!

I januari var det väldigt mycket snö, så det bjöds många möjligheter till att åka skridskor, pulka och njuta av vintern. Och så fyllde ju lille J fyra år!

I februari var vi iväg till Branäs och åkte skidor, härligt härligt! Dagis körde igång med heldagsutflykter efter juluppehållet. Verkligen utomhusälskande fröknar som jobbar där! :)


I mars var vi marsvinsvakter i två veckor. Och det var ganska bra, för de två veckorna räckte för att ta död på lusten och viljan att skaffa egna husdjur!

I april började lilla E på dagis, så det var ekipering av lilla damen, som hon älskade. Ny jacka, mössa, vantar, galonbyxor!

I maj åkte jag med två entusiastiska barn till Lund för att bevista Lundakarnevalen! Ett sant nöje! Nu dröjer det fyra år till nästa gång!

I juni var det Minimarathon där A och V deltog, och så skolavslutning, och det firade jag, A och V med en brunch på Sirap, pannkaka med blåbär, banan och choklad, det är grejer det! Sen var vi en tur till Lund och badade på den underbara långa bryggan i Bjärred. Och så fyllde ju V 8 år! Och jag fyllde också år...


I juli hade vi efterlängtad semester och bilade hela vägen till Legoland där vi roade oss i två heldagar. Det var kul, men man blev ganska trött!


I augusti var vi till ett Hippieställe på Ekerö där man bl.a. kunde vila ut i hängmattsparken! Och sen var det jobb för hela slanten, och så fyllde ju A 11 år!


I september var det ännu mer jobb, men jag lyckades också klämma in en resa till Lund för kusinbarnsdop. Jag åkte med bara lilla E, som på hemvägen lyckades med konststycket att sova hela vägen från Lund till Södertälje och resterande 20 minuter kollade hon på Musse Pigg på datorn. Och så var det val, och jag fick ingen ny departementsledning.


I oktober var vi på chokladfestivalen på Nordiska muséet och åt massor med choklad och doppade marshmallows i chokladfontänen! Och så hade V sin första sjungning med gosskören, och A var med i körfestival med sin kör, och hon hade också sin första stråkafton med fiolen. Musik och choklad! Bra kombo! Och Mr P fyllde 40! Hipp hipp hurra!


I november var vi åter i Lund, två gånger till och med. Ena veckan för svägerskans bröllop, nästa vecka för disputationsfest. Och bevistade Allhelgonadagen på pappas och mormors grav, där vi tände ljus och sjöng. Och livet går vidare: E fyllde två!


I december var det fullt upp med julbasarer, julfester, lucia och förberedelser inför julen då vi hade besök av ena systern med familj samt mamma. Och vi lagade massor av mat och bakade pepparkakor för ett helt kompani! Och sen blev det 2011!

Inga kommentarer: